Kategorier

Bannerbyte

Bannerbyte
Sonyericsson P1i Bloggen

Annonser

Bolt, Den nya webbläsaren.



Den nya webbläsaren Bolt befinner sig ännu så länge bara i beta-stadiet, den är alltså inte helt färdig. Ändå imponerar den, i första hand i kraft av sin snabbhet. I den nuvarande versionen klarar den inte av allt, till exempel kan vi konstatera att flash-banners inte visas som de ska eller inte visas alls. Webbläsaren ger alltså inte riktigt den surfupplevelse av ”pc-typ” som utlovas, men den är som sagt under utveckling och flash orsaker även problem i andra mobila webbläsare.

Det är alltså i första hand den snabba renderingen av vanliga webbsidor som imponerar när det gäller Bolt. Dessutom har man en bra lösning för att ge överblick samtidigt som man kan se detaljer på sidorna. På skärmens nedre del kan man se det område där markören befinner sig för tillfället, mer eller mindre uppförstorat. När man flyttar markören till områdets kanter scrollar eller panorerar man i den översikt av sidan som visas på skärmens övre del. Sidan ritas upp allt eftersom man förflyttar sig men fördröjningarna på grund av detta är minimala och man kan i stort sett förflytta sig helt obehindrat.

Graden av inzoomning i det nedre fönstret kan man styra genom inställnings-menyn. Tyvärr visas den övre delen alltid i maximalt utzoomat läge. Det innebär att det till exempel är svårt att läsa rubriker på någon annan del av sidan än den som är förstorad.

För att testa Bolt måste anmäla sitt intresse för att delta i beta-testet. Det gör man genom att fylla i ett formulär på Bolts webbplats:


Ladda hem här

0 kommentarer:


BloggListor

Annonser